Egészségesebb, édesebb és egyszerűbben termeszthető gumóval válthatják ki a burgonyát

A csicsóka egyszerűen termeszthető, kevés törődést igénylő növény. Eredetileg Észak-Amerikában őshonos, az indiánok fogyasztották. Európába a 17. századba került, először Franciaországban és Olaszországban termesztették, később Magyarországon is elterjedt. Ínséges időkben a burgonya helyett ették, amire bizonyíték több népi neve is: csókapityók, földialma, tótrépa. Napjainkban egyre többen fedezik fel újra a burgonyához hasonló, de annál édesebb ízvilágú gumót, ami a biotermesztés egyik legfontosabb növénye lett. Ráadásul nagyon egészséges. […]

Tovább…

The post Egészségesebb, édesebb és egyszerűbben termeszthető gumóval válthatják ki a burgonyát appeared first on Magro.hu.

A tartalom elolvasása:
https://www.magro.hu/agrarhirek/egeszsegesebb-edesebb-es-egyszerubben-termesztheto-gumoval-valthatjak-ki-a-burgonyat/
Forrás: