Vidékről finomat, igazi falusit, termelőtől házit. A városi ember füle áhítja ezt a dallamot amikor frisset és finomat szeretne enni, de hát nem mindig tud hozzájutni éppen akkor a vágyott alapanyagokhoz. Szerencsére egyre többen ismerik fel és alkalmazzák az élelmiszer vákuumcsomagolás rendkívüli előnyeit mind a termelői-gyártói, mind pedig a háztartási-fogyasztói oldalon. Mivel az ételek eltarthatóságának alapvető problémája a minőségromlás és a korlátozott (általában igen rövid) eltarthatósági idő, az egyik – ha nem a – leghatékonyabb módszer a vákuumcsomagolás. Az ételek megromlását elősegítő egyik fő ok a levegőben található oxigén (oxidáció), amely hozzájárul az ételek tápértékének, illatának, zamatának, és más egyéb jellemző tulajdonságainak elvesztéséhez és a termék fogyasztásra alkalmatlanná válásához. A normál hűtőben tárolás után az ételek – nem csak a húsok de a zöldségek, gyümölcsök is elveszítik eredeti formájukat, színűket, a korábbi ízvilágról nem is beszélve! Az oxigén eltávolításával mikroorganizmusok behatolása, mint például a baktériumok vagy gombák megakadályozható, így az élelmiszerek eltarthatósági időtartama megnövekszik. A zsiradékok nem válnak keserűvé, a gyümölcsök nem barnulnak meg, a fagyasztott ételeknek nem lesz utóíze, a húsok nem színeződnek el, és mindezeken túl megtartják eredeti ízüket, zamatukat is. Ezért fűszereket, kenyeret, pékárut és természetesen ételmaradékot is bármikor levákuumozhatunk. Fagyasztásakor (-18/-14°C körül) is célszerű vákuumcsomagolást alkalmazni, […]
A tartalom elolvasása:http://magyarmezsgye.hu/?p=7497&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=videkrol-finomat-igazi-falusit-termelotol-hazitForrás: magyarmezsgye.hu