Tájékoztató az aktuális európai és nemzeti szabványokról

A Magyar Szabványügyi Testület honlapján megjelentek a 2017. november 1-től érvényes nemzeti szabványok, valamit a nemzetközi szabványok változásairól szóló információk. A 2017. november 1-től hatályos nemzeti szabványok MSZ EN ISO 11290-1:2017 –  Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Listeria monocytogenes és a Listeria spp. kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer (ISO 11290-1:2017). MSZ EN ISO 11290-2:2017 –  Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Listeria monocytogenes és a Listeria spp. kimutatására és számlálására. 2. rész: Számlálási módszer (ISO 11290-2:2017). MSZ EN ISO 10272-2:2017  –  Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos módszer (ISO 10272-2:2017). MSZ EN ISO 21528-2:2017 – Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer az Enterobacteriaceae kimutatására és számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos módszer (ISO 21528-2:2017). MSZ EN 15510:2017 –  Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A kalcium-, nátrium-, foszfor-, magnézium-, kálium-, vas-, cink-, réz-, mangán-, kobalt-, molibdén- és ólomtartalom meghatározása ICP-AESsel. MSZ EN 15550:2017 –  Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A kadmium- és ólomtartalom meghatározása grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (GF-AAS), nyomás alatti feltárás után. MSZ EN 15621:2017 – Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A kalcium-, nátrium-, foszfor-, magnézium-, kálium-, kén-, vas-, cink-, réz-, mangán- és kobalttartalom meghatározása ICP-AES-sel, nyomás alatti feltárás után. MSZ EN 16939:2017 – Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. […]

A tartalom elolvasása:
http://magyarmezsgye.hu/?p=5367
Forrás: magyarmezsgye.hu