Misszió: A konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítson a hazai szakértők, ipari szereplők és érdeklődők számára az egyre nagyobb nemzetközi figyelmet kapó rovarokat hasznosítani tudó agrárszegmensek megismerésére. Számos fejlett ország már foglalkozik a rovarok agráripari felhasználásának lehetőségeivel, az azokban rejlő potenciális környezeti és gazdasági előnyöknek köszönhetően. Az agrárium széles körben fel tudná használni a rovar eredetű alapanyagokat, mind a takarmányozásban, mind kiváló minőségű funkcionális élelmiszeripari alapanyagként. A még gyermekcipőben járó iparág fejlesztéséhez a hazai vállalatok és kutatók is hozzá tudnak járulni, azonban ehhez nélkülözhetetlen a megfelelő tudás és szakértelem fejlesztése, összekapcsolása és az innovációra való hajlam erősítése. Helyszín: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. SZIE Budai Campus ‘K’ épület Díszterem Időpont: 2018. 02. 23. 9:00-15:30 Szervezők: Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Deák Tibor Szakkollégium Előadók: Antonovits Bence (Little Food SCRL) Dr. Bakonyi Tamás (ÁE) Prof. Dr. Fehér István (SZIE-GTK) Dr. Fail József (SZIE-KTK) Dr. Gere Attila (SZIE-ÉTK) Dr. Kasza Gyula (NÉBIH elnöki megbízott) Prof. Dr. Mézes Miklós (SZIE-MKK, MTA) Pintér Richárd (SZIE-ÉTK) Dr. Radványi Dalma (SZIE-ÉTK, NAIK) Védnökök: Prof. Dr. Biacs Péter (SZIE-ÉTK) Prof. Dr. Gyuricza Csaba (NAIK) Prof. Dr. Palkovics László (rektorhelyettes, SZIE Budai Campus) Dr. Friedrich László (mb. dékán, SZIE-ÉTK) A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz […]
A tartalom elolvasása:http://magyarmezsgye.hu/?p=5647Forrás: magyarmezsgye.hu