Flavo Plant technológia gyümölcsösben

„Környezettudatos technológia egyre többször már kényszer, de nekünk legyen küldetés!” A gyümölcstermelők életében a nyár fontos időszak. Julius elején vagyunk, amikor gazdák egy része már túl van a betakarításon, többen szüretelnek és vannak, akiknek még szinte az egész szezon hátra van. Abban mindenki egyetért, hogy a nyári munkák megalapozzák a következő évi termés kialakulását. A letermett gyümölcsfákat és a még növekedésben lévőket is fel kell készíteni a következő szezonra. A növényben végbemegy a termőrügy kialakulásának folyamata, ami a növény általános egészségi állapotától és terheltégétől függ. A növényvédelmi állapotok nagymértékben befolyásolják a növényi anyagcsere folyamatokat, mert a megtermelt asszimiláták fogják az enzimatikus folyamatokat erősíteni. A számunkra is kedvezőtlen folyamatokat a gyümölcsös általános egészségügyi állapotának fenntartásával tudjuk megelőzni. Ezért, ha már megtörtént a szüret ne hagyjuk magára az ültetvényt, vagy a termésérés idején se csak az éves termés védelmére koncentráljunk, gondozzuk és tápláljuk a növényeinket, kondíciójuka folyamatosan ügyeljünk.  Az időjárásunkban bekövetkező szélsőségek növekedő kihívások elé állítják a gazdákat és a növényeket is. A növények ezen kihívásokra a saját immunrendszerüket hívják segítségül. Az általuk termelt anyagok elősegítik a tápanyagok felvételét, az anyagcsere folyamatok fokozását, a környezeti hatásokra adott reakciókat. Ezek az anyagok egyik legnagyobb csoportja a flavonoidok.    Mi is az a flavonoid? […]

A tartalom elolvasása:
http://magyarmezsgye.hu/?p=6395
Forrás: magyarmezsgye.hu