Péter és Pál napjával, június 29-én megkezdődött a betakarítás időszaka. Az idei aratási időszak kezdetén a hazai termelésű, egészséges, ökológiai művelésben aratott gabonák értékeire hívta fel a figyelmet az ÖMKi. A magyarok fejenként átlagosan 37 kilogramm kenyeret fogyasztanak évente. A kereslet kielégítésére ma már egyre több kézműves pékségben lehet hozzájutni ökológiai gabonákból, sőt, ősgabonákból – tönköly, alakor és tönke – készített, különleges beltartalmi értékű pékárukhoz. […]
The post Tönköly, alakor és tönke: ősgabona fajtákat is aratnak a biogazdálkodók appeared first on Magro.hu.
A tartalom elolvasása:https://www.magro.hu/agrarhirek/tonkoly-alakor-es-tonke-osgabona-fajtakat-is-aratnak-a-biogazdalkodok/Forrás: