A hollandok a fehéret, az olaszok a zöldet kedvelik, a magyarok inkább kerülik

Az Európai Unióban 240–270 ezer tonna közötti mennyiségben termeltek spárgát az elmúlt években. A legnagyobb termelők Németország, Spanyolország és Olaszország. Hollandiában friss fogyasztásra a fehér, Olaszországban a zöld spárgát kedvelik. Spanyolországban a fehér spárgát főleg konzerv formájában, a zöld spárgát frissen fogyasztják. Közép-Európában a fehér spárga a legkedveltebb lágy, enyhén aromás íze miatt. A lila spárga felhasználása fehér rokonával egyező, ugyanakkor markánsabb az íze. […]

Tovább…

A tartalom elolvasása:
https://www.magro.hu/agrarhirek/gazdalkodas/zoldseg-gyumolcs/a-hollandok-a-feheret-az-olaszok-a-zoldet-kedvelik-a-magyarok-inkabb-kerulik/
Forrás: